Maki (VI): Amanida de tonyina/ Ensalada de atún/ Tuna salad/ Salada de atum


- Netejar l'arròs (500 g) amb diverses aigües fins que l'aigua sigui clara. Cobrir amb aigua i deixar 20 minuts. Posar l'arròs amb 400 ml d'aigua i posar a bollir. Quan comenci a bollir baixar el foc al mínim. Quan no quedi aigua apagar el foc i posar una barreja de tres cullerades de vinagre d'arròs amb tres de sucre. Amb les mans humides, posar una capa d'arrós sobre tres quarts d'alga nori i una barra d'amanida de tonyina (barrejar tonyina en conserva i salsa maionesa). Enrotllar i tallar en trossos.

- Limpiar el arroz (500 g) con diversas aguas hasta que el agua sea clara. Cubrir con agua y dejar 20 minutos. Poner el arroz con 400 ml de agua y llevar a hervir. Cuando comience la ebullición, bajar el fuego al mínimo. Cuando no quede agua, apagar el fuego y añadir una mezcla de tres cucharadas de vinagre de arroz con tres de azúcar. Con las manos húmedas, poner una capa de arroz sobre tres cuartos de alga nori y una barra de ensalada de atún (mezclar atún en conserva y salsa mayonesa). Enrollar y cortar en pedazos.

- Clean the rice (500 g) with some waters till water be clear. Then cover it with water for 20 minutes. Later add rice with 400 ml of water and put to boil. When it begins to boil, low fire till minimum. When there is no water, put out from fire and add a mixture of trhee soup-spoons of rice vinegar with three soup-spoons of sugar. With wet hands put a layer of rice on three quarters of nori seaweed and a bar of tuna salad (mix canned tuna and maionaisse sauce). Roll and cut in pieces.

- Lavar o arroz (500 g) com alguns aguas até o água estiver clara. Então cobrir o arroz com água por uns 20 minutos. Depois adicionar o arroz a 400 ml de agua e levar a ferver. Quando começar a ferver, baixar o fogo até o mínimo. Quando não tiver água, tirar fora do fogo e adicionar uma mistura de três colheres grandes de vinagre de arroz com três colheres grandes de açúcar. Com as mãos humidas por uma capa de arroz sobre três quartos de alga nori e uma barra de salada de atum (misturando atum em conserva e molho maionese). Enrolar e cortar em pedaços.