Llet merengada/ Leche merengada


- En una olla posar a bollir 1 litre de llet amb vuit cullerades de sucre, una branca de canyella, una branca de vainilla i la pell d'una llimona (només la part groga). Quan hagi bollit per dos minuts, colar i posar el resultat en motlles. Congelar quan estigui fred. Quan s'hagi format una mica de gel, afegir dues clares d'ou muntades a punt de neu amb una cullerada de sucre. Servir líquida i amb gel, amb canyella en pols per sobre

- En una olla poner a hervir 1 litro de leche con ocho cucharadas de azúcar, una rama de canela, una rama de vainilla y la piel de un limón (sólo la parte amarilla). Cuando haya hervido por dos minutos, colar y poner en moldes. Congelar cuando esté frío. Cuando se haya formado un poco de hielo, añadir dos claras de huevo montadas a punto de nieve con una cucharada de azúcar. Servir líquida y con hielo, con canela molida por encima.

- In a pot, boil 1 litre of milk, eight soup spoons of sugar, one stick cinnamon, one vanilla branch and the peel of a lemon (just the yellow part). When it has boil for two minutes, strain and put in molds. Freeze when it be cold. When a little bit of ice is formed, shake the whites of the egg with one soup spoon of sugar forming a meringue and mix them. Serve liquid and with ice, with ground cinnamon on the top.

- Numa panela, ferver 1 litro de leite, colheres de açúcar, um pau de canela, uma baunilha e a pele dum limão (só a parte amarela). Quando tiver fervido por 2 minutos, coar e botar em forminhas. As colocar no congelador quando estiverem frias. Quando se forme um pouco de gelo, adicionar duas claras de ovo montadas a punto de neve com uma colher grande de açúcar. Servir frio e com gelo, com canela em pó por acima.