Feijoada



- En una olla posar 400 g de fessol negre remullat la nit anterior, 250 g de xoriç en rodanxes, 250 g de cansalada fumada en talls, 250 g de costella de porc tallada, 2 fulles de llorer, sal i pebre negre. Cobrir tot amb aigua. Quan els fessols estiguin gairebé cuits, afegir 1 got de suc de taronja, un quart de col tallada ben fina i una ceba gran i mitja cabeça d'alls tallades ben petites i fregides en una mica d'oli. Deixar reduir. Servir amb arrós i taronja.

- En una olla, poner 400 g de frijol negro remojado la noche anterior, 250 g de chorizo en rodajas, 250 g de tocino ahumado en cortes, 250 g de costilla de cerdo cortada, 2 hojas de laurel, sal y pimienta negra. Cubrir todo con agua. Cuando los frijoles estén casi cocidos, añadir 1 vaso de zumo de naranja, un cuarto de col cortada muy fina y una cebolla grande y media cabeza de ajos cortadas muy pequeñas y fritas en un poco de aceite. Dejar reducir. Servir con arroz y naranja.

- In a pot, put 400 g of black beans (have been in water during the night before), 250 g of sausage in slices, 250 g of smoked bacon cut, 250 g of pork ribs cut, 2 bay leaves, salt and black pepper. Cover all with water. When beans are almost cooked, add 1 glass of orange juice, a quarter of cabbage cut very thin and a big onion and half a garlic bulb cut tiny and fried in a bit of oil. Let all reduce. Serve with rice and orange.

- Numa panela, pôr 400 g de feijão preto em molho durante a noite antes, 250 g de linguiça en rodelas, 250 g de toucinho defumado en pedaços, 250 g de costelha de porco em pedaços, 2 folhas de louro, sal e pimenta do reinho. Cobrir tudo com àgua. Quando o feijão estiver quase cozinhado, adicionar 1 copo de suco de laranja, um quarto de couve cortada muito fina e uma cebola grande e meia cabeça de alhos cortadas pequenas e fritadas num pouco de azeite. Deixar reduzir tudo. Servir com arroz e laranja.