Ginestada


- En 1 litre d'aigua triturar 250 g d'ametlles crues pelades, 200 g de sucre, la pell de mitja llimona (la part groga) i la pell de mitja taronja (la part taronja). Colar el resultat i fer-lo bollir (excepte 1 got que reservarem per diluir 40 g de midó de blat de moro i una cullerada d'aigua de flor de taronger) amb un canó de canyella i uns brins de safrà (els que caben en mitja cullereta). Quan hagi bollit, colar i afegir el got amb midó. Calentar fins que espessi. Servir fred amb panses i pinyons per sobre.

- En 1 litro de agua triturar 250 g de almendra cruda pelada, 200 g de azúcar, la piel de medio limón (la parte amarilla) y la piel de media naranja (la parte naranja). Colar en resultado y hacerlo hervir (excepto 1 vaso que reservaremos para diluir 40 g de almidón de maíz y una cucharada de agua de azahar) con una rama de canela y unas hebras de azafrán (las que caben en media cucharadita). Cuando haya hervido, colar y añadir el vaso con almidón. Calentar hasta que espese. Servir frio con pasas y piñones por encima.

- In 1 litre of water, grind up 250 g of raw and peeled almond, 200 g of sugar, the peel of half lemon (the yellow part) and the peel of half orange (the orange part). Strain the product and make it boil (except one glass in wich we will dissolve 40 g of corn starch and a soup-spoon of orange blossom water) with a branch of cinnamon and some saffron threads (the ammount van be in half a tea-spoon). When it is boiled, strain and add the glass with starch. Cook it till it thicken. Serve cold with some raisins and pine-seeds on the top.

- Num litro de àgua triturar 250 g de amêndoas crudas e sem pele, 200 g de azúcar, a pele de meio limão (só a parte amarela) e a pele de meia laranja (só a parte laranja). Coar o resultado e fazé-lo ferver (excepto um copo no que vamos disolver 40 g de amido de milho e uma colher de àgua de flor de laranjeira) com uma rama de canela e uns fios de açafrão. Quando estiver fervido, coar e adicionar o copo com o amido. Cozinhar até espesse. Servir frio com pinhões e passas por acima.