Polo de crema catalana/ Catalan custard ice-lolly / Picolê de creme catalana

- Posar a bollir 1 litre de llet amb 200 g de sucre, una branca de canyella, la pell d'una llimona (la part groga) i una vainilla en branca. Quan la llet hagi bollit es cola i es deixa refredar. Quan estigui freda, s'afegeixen 7 rovells d'ou i es bat. Es posa a foc lent i es remou constantment fins que espessi una mica. No deixar bullir perqué es faria malbé. Posar el resultat en motlles (afegint cristalls de sucre cremat) i congelar.

- Poner a hervir 1 litro de leche con 200 g de azúcar, una rama de canela, la piel de un limón (la parte amarilla) y una vainilla en rama. Cuando la leche haya hervido se cuela y se deja enfriar. Cuando esté fría, se añaden 7 yemas de huevo y se bate. Se pone a fuego lento y se remueve constantemente hasta que espese un poco. No dejar hervir porque se estropearía. Poner el resultado en moldes (añadiendo cristales de azúcar caramelizado) y congelar.

- Put to boil 1 litre of milk with 200 g of sugar, a stick of cinnamon, the peel of one lemon (the yellow part) and a branch of vanilla. When milk is boiled, strain it and let get cold. When it is cold, add 7 egg yolks and shake it. Put it on a low fire and move it constanty until it thickens a bit. Do not let it boild because it could ruin the mixture. Put the result in molds (with some burned sugar crystals) and freeze..

- Pôr a ferver 1 litro de leite com 200 g de açúcar, um pau de canela, a pele dum limão (a parte amarela) e um pau de baunilha. Quando estiver fervido, coar e deixar enfriar. Quando estiver frio, adicionar 7 gemas de ovo e bater. Pôr em fogo leve e mover constantemente até espesar um pouco. Não deixar esfriar porque poderia ruinar a creme. Pôr o resultado em forminhas (com uns cristais de açúcar caramelizada) e congelar.