Chili


- Posar 350 g de mongetes morades en remull durant una nit. Fregir dues cebes mitjanes, un pebrot verd, dos pebrots picants (chile) i dos grans d'all (tot tallat ben petit) en una mica d'oli. Quan estigui fregit, afegir 500 g de carn de vedella picada. Quan la carn estigui fregida, afegir una culleradeta de pebre vermell, 800 g de tomaquet triturat, una mica de pebre negre, sal i comí. Bollir les mongetes en aigua que les cobreixi. Quan estiguin mig bollides afegir la carn amb el tomàquet i deixar coure tot fins que les mongetes estiguin cuites. Si falta aigua, afegir.
- Poner 350 g de alubias coloradas en remojo durante una noche. Freir dos cebollas medianas, un pimiento verde, dos pimientos picantes (chile) y dos dientes de ajo (todo cortado muy pequeño) en un poco de aceite. Cuando esté frito, añadir 500 g de carne de ternera picada. Cuando la carne esté frita, añadir una cucharadita de pimentón, 800 g de tomate triturado, un poco de pimienta negra, sal y comino. Hervir las alubias en agua que las cubra. Cuando estén medio hervidas, añadir la carne con el tomate y dejar cocer todo hasta que las alubias estén cocidas. Si falta agua, añadir.
- Put 350 g of red beans in water for a night. Fry two medium onions, a green pepper, two hot peppers (chile) and two garlic cloves (all cut tiny) in a bit of oil. When it is fried, add 500 g of ground beef meat. When meat is fried, add a tea-spoon of paprika, 800 g of grated tomato, a bit of black pepper, salt and cummin. Boil beans in water that cover them. When they are half boiled, add meat with tomato and let it cook till beans are cooked. If it is necesary, add water.
- Por 350 g de feijão vermelho em àgua por uma noite. Fritar duas cebolas medianas, um pimento verde, dois pimentos picantes (chile) e duas dentes de alho (tudo cortado bem pequeno)num pouco de òleo. Quando estiver tudo fritado, adicionar 500 g de carne de vitela moída. Quando a carne estiver fritada, adicionar uma colher pequena de pimentão, 800 g de tomate triturado, um pouco de pimenta do reino, sal e cominho. Ferver o feijão em àgua que o cubra. Quando estiver meio cozinhado, adicionar a carne com o tomate e deixar cozinhar até o feijão estiver cozinhado. Se for necesàrio, adicionar àgua.