Cua de bou al vi negre/ Rabo de buey al vino tinto/ Ox's tail at red wine/ Rabo de boi ao vinho tinto


- En una olla fregir, amb tres quarts de got d'oli, tres cues de bou tallades. Quan estiguin una mica fregides, afegir tres porros, tres cebes mitjanes i una pastanaga gran tallats ben petits i dues fulles de llorer. Quan la verdura estigui cuita, afegir tres grans d'all tallades petites i dues cullerades de julivert picat. Després, 750 ml de vi negre. Deixar coure. Afegir sempre aigua quan sigui necessari. Quan falti poc per a que estigui cuita la carn afegir 600 g de pèssols cuits. Servir amb una mica d'arròs.

- En una olla añadir, con tres cuartos de vaso de aceite, tres rabos de buey cortados. Cuando estén un poco fritas, añadir tres puerros, tres cebollas medianas y una zanahoria grande cortados bien pequeños y dos hojas de laurel. Cuando la verdura esté cocida, añadir tres dientes de ajo cortados muy pequeños y dos cucharadas de perejil picado. Después, 750 ml de vino tinto. Dejar cocer. Añadir agua cuando sea necesario. Cuando falte poco para que la carne esté cocida añadir 600 g de guisantes cocidos. Servir con un poco de arroz.

- In a pot, with trhee quarters of a glass of oil, add three cut ox's tails. When they are a little bit fried, add three leeks, three medium onions and a big carrot all cut very little and two bay leaves. When vegetables are cooked, add three garlic cloves cut tiny and two soup-spoons of chopped parsley. Later, 750 ml of red wine. Let cook. Add water when it is necessary. When it remains a little for meat be cooked, add 600 g of boiled peas. Serve with some rice.

- Numa panela, com três quartos de copo de óleo, adicionar três rabos de boi. Quando estiverem um pouco fritos, adicionar três alhos-porós, três cebolas medianas e uma cenoura grande tudo cortado pequeno e duas folhas de louro. Quando as verduras estiverem cozinhadas, adicionar três dentes de alho cortadas pequenas e duas colheres grandes de salsinha cortada muito pequena. Depois, 750 ml de vinho tinto. Adicionar àgua quando for necessàrio. Quando demorar um pouco em estar cozinhados os rabos, adicionar 600 g de hervilhas cozidas. Servir com arroz.