Verat en escabetx/ Caballas en escabeche/ Pickled mackerel/ Cavala em escabeche


- Cobrir els verats (sense cap ni budells) amb una barreja amb les següents proporcions: 800 ml d'oli, 200 ml de vinagre, una cullerada de pebre negre en gra, un pebrot verd, una pastanaga gran i una ceba gran tallats fins, una cabeça d'alls sencera, dues fulles de llorer, una branca de farigola i dues cullerades de pebre vermell mòlt. Tapar posant un drap mullat entre la tapa i l'olla i deixar coure 20 minuts a foc mitjà. Un cop fred, deixar el peix en el líquid.
- Cubrir las caballas (sin cabeza ni tripas) con una mezcla con las siguientes proporciones: 800 ml de aceite, 200 ml de vinagre, una cucharada de pimienta negra en grano, un pimiento verde, una zanahoria grande y una cebolla grande cortadas finas, una cabeza de ajo entera, dos hojas de laurel, una rama de tomillo y dos cucharadas de pimentón. Tapar poniendo un trapo mojado entre la tapa y la olla y dejar cocer 20 minutos a fuego medio. Una vez frio, conservar el pescado en el líquido.
- Cover the mackerels (without heads and guts) with a mixture in these proportions: 800 ml of oil, 200 ml of vinegar, a soup-spoon of black pepper grains, a green pepper, a big carrot and a big onion all cut thin, a garlic head, two bay leaves, a branch of thyme and two soup-spoons of paprika. Cover putting a wet cloth between pot and lid and let cook for 20 minutes in medium fire. Once cold, let fish in the liquid.
- Cobrir as cavalas (sem cabeça nem intestinos) com uma mistura com as seguintes proporções: 800 ml de òleo, 200 ml de vinagre, uma colher grande de grãos de pimenta do reino, um pimento verde, uma cenoura grande e una cebola grande cortados finos, uma cabeça de alhos, duas folhas de louro, um ramo de tomilho e duas colheres grandes de pimentão. Cobrir colocando um pano molhado entre a panela e a tampa e deixar cozinhar por 20 minutos a fogo medio. Uma vez frio, deixar o peixe no liquido.