Congri


- Posar 600 g de mongetes morades en remull durant una nit. Fregir dues cebes mitjanes, un pebrot sec re-hidratat i dos grans d'all (tot tallat ben petit) en una mica d'oli. Quan estigui fregit, afegir 150 g de bacon tallat en tires fines. Quan el bacon estigui fregit, afegir 300 g d'arrós previament rentat i fregir-lo un parell de minuts. Bollir les mongetes en aigua que les cobreixi. Quan estiguin quasi cuites afegir el bacon i l'arrós, una culleradeta d'orenga, una de comí, sal i pebre negre. Afegir aigua si és necessari.
- Poner 600 g de alubias coloradas en remojo durante una noche. Freir dos cebollas medianas, un pimiento seco re-hidratado (choricero) y dos dientes de ajo (todo cortado muy pequeño) en un poco de aceite. Cuando esté frito, añadir 150 g de bacon cortado en tiras finas. Cuando el bacon esté frito, añadir 300 g de arroz previamente lavado y freirlo un par de minutos. Hervir las alubias en agua que las cubra. Cuando estén casi cocidas, añadir el bacon y el arroz, una cucharadita de orégano, una cucharadita de comino, sal y pimienta. Añadir agua si es necesario.
- Put 350 g of red beans in water for a night. Fry two medium onions, a green pepper, a dry pepper re-hydratated and two garlic cloves (all cut tiny) in a bit of oil. When it is fried, add 150 g of bacon cut in thins stripes. When bacon is fried, add 300 g of previously washed rice and fry it a couple of minutes. Boil beans in water that cover them. When they are almost cooked, add bacon and rice, a tea-spoon of oregano, a tea-spoon of cummin, salt and black pepper. Add water whenever it is necessary.
- Por 350 g de feijão vermelho em àgua por uma noite. Fritar duas cebolas medianas, um pimento seco re-hidratado e duas dentes de alho (tudo cortado bem pequeno) num pouco de óleo. Quando estiver tudo fritado, adicionar 150 g de bacon cortado em tiras finas. Quando o bacon estiver fritado, adicionar 300 g de arroz previamente lavado, uma colher pequena de orêgano, uma colher pequena de cominho, sal e pimenta do reinho. Adicionar àgua quando for necesàrio.