Mongetes amb xoriç/ Judías con chorizo/ Beans with sausage/ Feijões com xouriço


- Fregir en una mica d'oli tres cebes mitjanes i un pebrot verd tallats petits. A mig fregir, una dent d'all tallada ben petita. Després afegir una culleradeta de pebre vermell, sal i pebre negre i mig quilo de mongetes (remullades un dia abans) i mig xoriç tallat a rodanxes fines. Cobrir d'aigua. Deixar coure a mig foc afegint aigua freda segons es necessiti.

- Freir en un poco de aceite tres cebollas medianas y un pimiento verde cortados pequeños. A medio freir, un diente de ajo cortado muy pequeño. Después, añadir una cucharadita de pimentón, sal y pimienta negra y medio kilo de judías (en remojo un día antes) y medio chorizo cortado a rodajas pequeñas. Cubrir de agua. Dejar cocer a fuego medio añadiendo agua fría según se necesite.

- Fry in a little oil three medium onions and a green pepper cut little. At half frying, add a garlic clove cut tiny. Later, add a tea-spoon of paprika, salt and black pepper and a half kilo of beans (in water since the day before) and half a sausage cut in little slices. Cover with water. Let cook at medium fire adding cold water as it be necessary.

- Fritar num pouco de óleo três cebolas medianas e um pimento verde cortados pequenos. A meia cocção, adicionar um dente de alho cortado muito pequeno. Depois, adicionar uma colher pequena de pimentão, sal e pimenta do reino e meio kilo de feijões (em àgua desde o dia antes) e meio xouriço cortado em rodelas pequenas. Cobrir com àgua e deixar cozinhar a meia potência, adicionando àgua frio se for preciso.