Risotto dolç / Risotto dulce / Sweet risotto / Risotto doce



- En una olla posar a bollir quatre gots de llet amb una branca de canyella, una branca de vainilla i la pell d'una llimona (només la part groga). Quan comenci a bollir apagar. També, fer un almívar amb un got d'aigua i sis cullerades de sucre. En una paella, posar una mica de mantega i un got d'arròs. Després d'un minut, afegir la llet poc a poc, uns brins de safrà i remoure constantment. Quan l'arròs estigui gairebé cuit, es posa l'almívar. Acabar amb una mica de mantega i una cullerada de mascarpone, remenant en un bany maria invertit. Si queda massa espés, afegir una mica d'aigua freda fins tenir una textura cremosa. Se serveix fred.

- En una olla poner a hervir cuatro vasos de leche con una rama de canela, una rama de vainilla y la piel de un limón (sólo la parte amarilla). Cuando empiece a hervir, apagar. También, hacer un almíbar con un vaso de agua y seis cucharadas de azúcar. En una sartén, poner un poco de mantequilla y un vaso de arroz. Después de un minuto, añadir la leche poco a poco, unas hebras de azafrán y remover constantemente. Cuando el arroz esté casi cocinado, se le añade el almíbar. Acabar con un poquito de mantequilla y una cucharada de mascarpone, mezclándolo todo en un baño maría invertido. Si queda demasiado espeso, añadir un poco de agua fría hasta tener una textura cremosa. Se sirve frío.

- In a pot, boil four glasses of milk, one stick of cinnamon, one vanilla branch and the peel of a lemon (just the yellow part). When it starts boiling, turn the fire off. Also, make a syrup with one glass of sugar and six sugar soupspoons. In a frying pan, add a little bit of butter and one glass of rice. After a minute, add milk slowly and some saffron threads, Move it constantly. When rice is almost cooked, all the syrup. Finish with a little bit of butter and a soupspoon of mascarpone cheese, mixing all in a bain marie with cold water. If it is too thick, add some cold water until it becomes creamy. Serve cold.

- Numa panela, ferver quatro copos de leite, um pau de canela, uma baunilha e a pele dum limão (só a parte amarela). Quando comece a ferver, desligar o fogo. Além disso, fazer um xarope com um copo de água e seis colheres grandes de açúcar. Numa frigideira, passar um copo de arroz por um pouco de manteiga por um minuto. Então, adicionar o leite aos poucos, uns fios de açafrão e mexer constantemente. Quando o arroz fique quase cozinhado, adicionar o xarope. Terminar com um pouco de manteiga e uma colher grande de mascarpone, misturando tudo num banho maria invertido. Se fica muito grosso, adicionar água fria até ficar de textura cremosa. Servir frio.